Rotevatn håper coronakrisen endrer nordmenns jobbreisevaner

<p>Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) håper det blir færre unødvendige jobbreiser siden flere arbeidsplasser har tatt i bruk videoteknologi i coronakrisen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix</p>
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) håper det blir færre unødvendige jobbreiser siden flere arbeidsplasser har tatt i bruk videoteknologi i coronakrisen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere arbeidsplasser har tatt i bruk videoteknologi under coronakrisen. Klimaminister Sveinung Rotevatn (V) håper det fører til færre unødvendige flyreiser.

– En del ting må vi tilbake til etter coronatiltakene. Det er nyttig å møtes på konferanser for det sosiale, men jeg tror det blir færre av de unødvendige flyreisene. Det er veldig positivt og svært viktig i et klimaperspektiv, sier han til NRK.

Klima- og miljøministeren sier at han selv kommer til å være kritisk til hvilke møter han kommer til å være på fysisk framover. Årsaken er blant annet at han mener han kan presse inn flere videomøter i løpet av en dag, og at mange jobbreiser er unødvendige.

– Å ta lange flyreiser for et møte på tre kvarter er totalt unødvendig, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært