Kommuneoverlege mener det blir krevende å teste alle med symptomer

Kommuneoverleger i Kristiansand og Tromsø mener det vil bli krevende å teste alle med symptomer for koronaviruset. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kommuneoverleger i Kristiansand og Tromsø mener det vil bli krevende å teste alle med symptomer for koronaviruset. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innen utgangen av mai må alle norske kommuner teste alle med symptomer på covid-19. Det blir krevende, mener flere kommuneoverleger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For en kommune som Kristiansand betyr den økte testingen at de kan måtte tidoble testkapasiteten fra 500 til 5.500 tester i uka, ifølge VG.

Kommuneoverlege Dagfinn Harr sier til avisa at det vil bli umulig å teste så mange, og han frykter mangel på smittevernutstyr.

– Jeg må understreke at vi vil teste flere, men at det gjøres på en godt lokalt tilpasset måte, sier han.

Også kommuneoverlegen i Tromsø sier betydelig økt testing vil bli krevende med tanke på bemanning. I Oslo sier helsebyråd Robert Steen (Ap) at kommunen forbereder økt kapasitet, men at de er avhengige av økt tilførsel av test- og smittevernutstyr.

Bergen har på sin side god kapasitet og ser fram til å teste alle innbyggere med coronasymptomer.

Helseminister Bent Høie (H) sier til VG at han tror det er praktisk mulig å teste så mange som de nye testkriteriene vil kreve. Hans oppfatning er at dette er noe kommunene ønsker seg, og at det er mulig å få på plass.