Folket støtter forbudet mot store arrangementer

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på torsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på torsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Å samle mer enn 500 mennesker blir tidligst tillatt 1. september. En meningsmåling viser at forbudet har solid støtte i befolkningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 85,6 prosent av de spurte mener det er riktig å forby arrangementer med over 500 mennesker fram til 1. september, mens bare 9,1 prosent svarer at de ikke støtter forbudet. 5,3 prosent er usikre på hva de mener om saken.

Målingen er laget av Kantar for TV 2 , og 988 personer er spurt fra 27. til 29. april. Spørsmålet som er stilt, er «Er det riktig eller galt å forby arrangementer med over 500 mennesker fram til 1. september?».

Om en uke blir det lov å samle 50 mennesker på offentlig sted.

– Det er viktig at råd om avstand og smittevern kan følges. Arrangementer uten en ansvarlig arrangør er ikke tillatt, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) på regjeringens pressekonferanse torsdag.