Ruter innfører maksgrense – merker seter du kan sitte på

Ruter vil merke hvor mange passasjerer som kan være om bord på deres transportmidler. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Ruter vil merke hvor mange passasjerer som kan være om bord på deres transportmidler. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ruter vil merke hvor mange passasjerer som kan være om bord på deres transportmidler i Oslo. Det vil også bli merket hvilke seter passasjerene kan sitte på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er noen av tiltakene Ruter innfører for å ivareta anbefalt smittevern og hjelpe passasjerene med å holde en meters avstand om bord. Tiltakene betyr at kapasiteten på busser, trikker, T-bane og båter blir sterkt redusert.

Administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, minner om at myndighetenes oppfordring om å unngå å reise kollektivt hvis man ikke må, fortsatt gjelder.

– Nå skal både elever og folk med kritiske og viktige samfunnsfunksjoner ha prioritet til å reise til og fra jobb og skole, sier Jenssen.

Siden mandag har Ruter kjørt etter ordinær rutetabell for å øke den totale kapasiteten med de gjeldende smitteverntiltakene.