Rødt vil at offentlige toppledere må betale Tangen-seminar av egen lomme

Bjørnar Moxnes i Rødt vil at toppledere med millionlønn selv må ta regningen for det mye omtalte Tangen-seminaret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Bjørnar Moxnes i Rødt vil at toppledere med millionlønn selv må ta regningen for det mye omtalte Tangen-seminaret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rødt vil at offentlige toppledere med millionlønn selv må ta regningen for det mye omtalte Tangen-seminaret i USA. Partiet vil fremme forslaget for Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av de offentlige lederne som fikk påspandert det luksuriøse arrangementet, har varslet at arbeidsgiver nå vil ta regningen, men ifølge Nettavisen vil Rødt fremme forslag i Stortinget om at topplederne i staten må betale selv på grunn av det Rødt mener er brudd på reglene.

– De aller fleste som jobber i offentlig sektor må forholde seg til regelen om å finne rimelige alternativer ved reising i jobbsammenheng. Det at flere av dem som deltok på Tangens luksusarrangement tilhører makteliten, betyr ikke at reglene ikke gjelder for dem, og at skattebetalerne skal finansiere luksusgodene deres, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Fem deltakere på arrangementet var toppledere i offentlig sektor med mer enn én million i årslønn: Munch-direktør Stein Olav Henrichsen, FN-ambassadør Mona Juul, statsråd Torbjørn Røe Isaksen, NUPI-direktør Ulf Sverdrup og avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad.

Rødt-forslaget vil bety at de fleste av topplederne må betale 48.000 kroner fra egen lomme for brudd på reglene. Unntakene er Røe Isaksen (12.500 kroner) og FN-ambassadør Mona Juul (17.500).