Person funnet død i Måsøy

Redningsskøyta Odin deltar i søk etter savnet reindriftsutøver ved Snefjord, der det er svært utfordrende værforhold å søke i natt til mandag. Politiet i Finnmark har igangsatt en leteaksjon i Havøysund etter at en reindriftsutøver ikke kom tilbake til Snefjord søndag kveld. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix
Redningsskøyta Odin deltar i søk etter savnet reindriftsutøver ved Snefjord, der det er svært utfordrende værforhold å søke i natt til mandag. Politiet i Finnmark har igangsatt en leteaksjon i Havøysund etter at en reindriftsutøver ikke kom tilbake til Snefjord søndag kveld. Foto: Redningsselskapet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Finnmark har funnet en død person i Måsøy kommune der det har pågått en stor leteaksjon etter en reineier som ikke kom tilbake søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den døde er ikke identifisert, men mye tyder på at det er den savnede som ble funnet på Snefjordhalvøya, melder NRK.

Mannen er oppgitt å være i midten av 40-årene og ble meldt savnet i 20.30-tiden søndag av familien da han ikke kom tilbake til hytta i Snefjord i kommunen. De hadde da ikke hatt kontakt med ham siden klokka 16.

Et Sea King redningshelikopter og redningsskøyta Odin ble satt inn i søket på sørvestsiden av fjorden, samt mannskap fra Røde Kors og Måsøy og Kvalsund brannvesen.

– Han var ute for å gjete rein, han er godt kledd og vant med på være ute, men det er dårlig sikt med tette snøbyger i området. Vi fant savnedes snøscooter ved Burstadnes, og har fulgt fotspor som går fra stedet for å se om han kan ha søkt tilflukt i ei hytte, sa Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt til NTB natt til mandag.