Jussprofessor mener Munch-direktør må betale selv for luksusseminar

Direktør Stein O. Henrichsen ved Munchmuseet var en av deltakerne på Nicolai Tangens påkostede USA-seminar. Det er ikke rett at regningen på 55.000 skal betales av skattebetalerne, mener jussprofessor Eivind Smith. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Direktør Stein O. Henrichsen ved Munchmuseet var en av deltakerne på Nicolai Tangens påkostede USA-seminar. Det er ikke rett at regningen på 55.000 skal betales av skattebetalerne, mener jussprofessor Eivind Smith. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Munch-direktør Stein Olav Henrichsen var en av deltakerne på Nicolai Tangens påkostede USA-seminar. Regningen på 55.000 kroner dekkes av museet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tangen dekket alle utgiftene til det mye omtalte seminaret, hvor flere samfunnstopper, statsansatte kunsttopper deltok. Flere har etter VGs avsløring om seminaret bestemt seg for å betale tilbake det seminaret kostet.

Én av dem er Munch-direktør Stein Olav Henrichsen. Han sier til Aftenposten at det ikke er fordi det er feil at Tangen betalte, men fordi det stilles spørsmål ved det offentlig. Regningen på 55.000 kroner er det museet som betaler.

Eivind Smith, jussprofessor og ekspert i offentlig forvaltning, mener den begrunnelsen ikke er god nok grunn til at Munchmuseet, som er eid av Oslo kommune, skal ta regningen.

– Hvis endringen bare skyldes at Henrichsen nå vil unngå ytterligere «offentlig oppmerksomhet», må han betale utgiftene selv, sier Smith til avisen.

Henrichsen viser til at Munchmuseet fikk 30 millioner kroner fra sponsorer, stiftelser og privatpersoner i fjor, og at disse inntektene ikke hadde kommet uten deltakelse på møter og seminarer.