Rapport gir grønt lys til enkelte hurtigtester

Hurtigtestene bruken en blodprøve til å gi svar på om du har hatt koronasmitte. Den offentlige testmetoden (bildet) baserer seg på en penselprøve fra luftveiene (PCR). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Hurtigtestene bruken en blodprøve til å gi svar på om du har hatt koronasmitte. Den offentlige testmetoden (bildet) baserer seg på en penselprøve fra luftveiene (PCR). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En undersøkelse av 11 ulike hurtigtester viser at enkelte av dem er egnet til å avdekke om folk har vært smittet av koronavirus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Testene bruker en blodprøve til å gi svar innen 10-15 minutter på om du har hatt koronasmitte eller ikke. Tre hurtigtester, to amerikanske og en kinesisk, skiller seg positivt ut i undersøkelsen, skriver Aftenposten.

– Hvis disse testene brukes riktig, tenker vi at de kan være gode og et mulig supplement til dagens testmetoder. En hurtigtest kan for eksempel være nyttig hvis man lurer på om forkjølelsen man hadde i vinter, var covid-19 eller ikke, sier overlege Mette C. Tollånes ved Noklus.

Hun understreker at ingen av testene er perfekte og ikke kan utelukke koronaviruset helt sikkert.