Dette skjer i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 16. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkets spørretime

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) svarer på spørsmål om skoler, barnehager og høyere utdanning knyttet til koronakrisen.

Spørretimen sendes direkte på nett fra klokken 20 til 21.

EU: Uformelt finansministermøte

De økonomiske virkningen av koronapandemien er et hovedtema når medlemslandenes finansministre møtes i en uformell videokonferanse.

Den starter klokka 15.30.

Dronning Margrethe 80 år

Danmarks dronning Margrethe fyller 80 år. I en pressemelding tidligere i april ba hun innbyggerne i Danmark om å sende blomster til de eldre i landet som har det vanskelig, heller enn å sende henne noe på dagen.

Det vil ikke være mulig å møte personlig fram for å skrive en hilsen i Det Gule Palæ, men en gratulasjonsliste er lagt ut på kongehusets hjemmeside.

G7-landenes ledere holder videomøte

President Donald Trump har innkalt G7-landenes ledere til videomøte for å koordinere innsatsen mot koronapandemien. Sist lederne i de sju største industrilandene møttes til videomøte, var i midten av mars.

USA har for tiden det roterende formannskapet i G7-gruppen, men måte avlyse det årlige toppmøtet som følge av koronapandemien.