Dette skjer i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 16. april.

Folkets spørretime

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) svarer på spørsmål om skoler, barnehager og høyere utdanning knyttet til koronakrisen.

Spørretimen sendes direkte på nett fra klokken 20 til 21.

EU: Uformelt finansministermøte

De økonomiske virkningen av koronapandemien er et hovedtema når medlemslandenes finansministre møtes i en uformell videokonferanse.

Den starter klokka 15.30.

Dronning Margrethe 80 år

Danmarks dronning Margrethe fyller 80 år. I en pressemelding tidligere i april ba hun innbyggerne i Danmark om å sende blomster til de eldre i landet som har det vanskelig, heller enn å sende henne noe på dagen.

Det vil ikke være mulig å møte personlig fram for å skrive en hilsen i Det Gule Palæ, men en gratulasjonsliste er lagt ut på kongehusets hjemmeside.

G7-landenes ledere holder videomøte

President Donald Trump har innkalt G7-landenes ledere til videomøte for å koordinere innsatsen mot koronapandemien. Sist lederne i de sju største industrilandene møttes til videomøte, var i midten av mars.

USA har for tiden det roterende formannskapet i G7-gruppen, men måte avlyse det årlige toppmøtet som følge av koronapandemien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden