Listhaug ber regjeringen om oljestøtte

Frps Sylvi Listhaug stiller seg bak kravet fra bransjens arbeidsgivere og fagforeninger fra før påske: en foreløpig endring av skattereglene i næringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Frps Sylvi Listhaug stiller seg bak kravet fra bransjens arbeidsgivere og fagforeninger fra før påske: en foreløpig endring av skattereglene i næringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med oljeprisen i fritt fall og dystre utsikter mener nestleder Sylvi Listhaug i Frp at det er på sin plass at regjeringen støtter næringen med skattelette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere olje- og energiministeren sier til Klassekampen at hun stiller seg bak kravet fra bransjens arbeidsgivere og fagforeninger fra før påske: en foreløpig endring av skattereglene i næringen. Det innebærer at selskapene får trukket investeringskostnadene fra på skatten året investeringene ble gjort, i stedet for over seks år. Dette for å frigi kapital.

– Det koster ikke mer, men staten tar sin del av kostnadene tidligere. Det vil fristille penger i selskapene som investerer på norsk sokkel, så de kan gjøre investeringene tidligere. Det betyr at underleverandørene får jobb, sier Sylvi Listhaug.

Regjeringen skal komme med tiltakene i en sak til Stortinget før de legger fram revidert nasjonalbudsjett 12. mai.

– Jeg håper de kommer med en sak til Stortinget så kjapt som mulig, så vi kan begynne å jobbe med den, sier Listhaug.