Mæland: Barnehageansatte kan få erstatning om de smittes av corona

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) bekrefter at barnehageansatte kan ha krav på yrkesskadeerstatning om de blir smittet av koronaviruset. Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) til høyre.
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) bekrefter at barnehageansatte kan ha krav på yrkesskadeerstatning om de blir smittet av koronaviruset. Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) til høyre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Dersom barnehageansatte blir smittet av coronaviruset, kan de ha krav på yrkesskadeerstatning, ifølge justisminister Monica Mæland (H).

– Yrkesskadereglene gjelder. Ansatte som får en yrkesskade på jobb, vil komme inn under de reglene, svarte Mæland på NTBs spørsmål om hvorvidt ansatte i barnehager har rett til erstatning dersom de skulle bli smittet på jobb.

Det er Arbeids- og sosialdepartementet som har ansvaret for dette, tilføyde justis- og beredskapsministeren på den daglige pressekonferansen om coronasituasjonen onsdag.

Regjeringen endret 7. april reglene for yrkesskadeerstatning for helsepersonell slik at de som blir smittet av viruset på jobb, kan ha krav på yrkesskadeerstatning.

Utdanningsdirektoratets Hege Nilssen opplyser at dette også kom som innspill fra organisasjonene i forbindelse med arbeidet med en veileder for gjenåpning av barnehagene, og at det pågår en dialog med kommunenes organisasjon KS.

Yrkesskadeerstatning kan utbetales dersom smitten har skjedd i arbeidstiden og fører til alvorlig sykdom, skriver Utdanningsforbundet på sine nettsider.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden