Dette skjedde i natt

Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 14. april.

Trump raste mot mediene

President Donald Trump skjelte natt til mandag ut mediene etter rapporter om at han ignorerte koronatrusselen og var altfor sen med å iverksatte tiltak.

Under sin daglige pressebrifing la han fram en tidslinje som skulle bevise at responsen hans på pandemien var god, trass i rapportene om at Trump ikke lyttet til ekspertene før det var for sent.

80 nye koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 6.568 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på 80 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 154 tilfeller, viser tallene fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Utsatt frist for regjeringsforhandlinger i Israel

Benny Gantz og Benjamin Netanyahu får ytterligere 48 timer til å forsøke å danne ny regjering i Israel etter at fristen gikk ut ved midnatt natt til tirsdag.

Både Gantz og Netanyahu sa de var nær enighet om en ny regjering, og med det som utgangspunkt besluttet president Reuven Rivlin å forlenge mandatet til midnatt onsdag.

IMF gir gjeldslette til 25 fattige land

Det internasjonale pengefondet IMF kunngjorde mandag gjeldslette for 25 fattige land for å hjelpe dem i kampen mot koronapandemien.

Direktør Kristalina Georgieva sier at tiltaket skal dekke deres gjeldsnedbetalinger til IMF over de neste seks månedene slik at de kan bruke penger til viktig medisinsk utstyr og andre tiltak mot koronaviruset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden