Høie bes forenkle tilbud om influensavaksine

Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen ber regjeringen gjøre influensavaksine lettere tilgjengelig.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen ber regjeringen gjøre influensavaksine lettere tilgjengelig. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps Åshild Bruun-Gundersen håper koronapandemien fungerer som en vaksine mot vaksinemotstand. Hun ber regjeringen gjøre influensavaksine lettere tilgjengelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps helsetopp på Stortinget er nå tilbake på jobb etter selv å ha blitt smittet med koronaviruset. Hun mener viruset lærer oss hvor alvorlig en pandemi er for samfunnet.

– Vi kan aldri ta lett på en smittsom sykdom som sprer seg i befolkningen og truer våre liv og vår levemåte, sier hun til NTB.

Bruun-Gundersen utfordrer helseminister Bent Høie (H) og tar til ordet for at det må bli enklere å ta influensavaksiner fremover. Hun minner om at influensa i gjennomsnitt forårsaker rundt 900 dødsfall i året i Norge.

– Vil helseministeren sørge for forenklinger i tilbudet om influensavaksine høsten 2020, slik at apotekene kan tilby influensavaksine uten å kreve at legene skriver ut resept først? skriver Bruun-Gundersen i et brev til Høie.

Hun viser til at 1,6 millioner nordmenn tilhører risikogrupper som er sårbare for å utvikle alvorlig influensasykdom og derfor anbefales vaksinering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-politikeren viser til at generell vaksinemotstand har økt de siste årene, både i verden og Norge, og at alvorlige sykdommer som meslinger og tuberkulose, som kunne vært utryddet, har blusset opp igjen.

– I år sitter hele verden og venter på en vaksine mot korona, og jeg håper folk flest nå ser hvor verdifullt vaksiner er for våre liv, sier Frp-politikeren.