Lærere slitne etter tre uker med hjemmeskole

For å hindre spredning av koronaviruset har myndighetene stengt alle skoler fra 13. mars til over påske. Erfaringen er at mange lærere jobber mye mer enn ellers, skriver Klassekampen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
For å hindre spredning av koronaviruset har myndighetene stengt alle skoler fra 13. mars til over påske. Erfaringen er at mange lærere jobber mye mer enn ellers, skriver Klassekampen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

På ett døgns varsel måtte alle landets lærere hive seg rundt og bli digitale hjemmeundervisere. Erfaringen viser at mange jobber mye mer enn vanlig.

Mange lærere har jobbet mye mer enn ellers i de tre ukene skolene har vært stengt på grunn av virusutbruddet, skriver Klassekampen. Digital undervisning har medført at mange er koblet på langt ut over normal arbeidstid.

Leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet melder om samme tendens over hele landet. Lærerne i hjemmekontor jobber ekstremt mye og arbeidstid og fritid flyter sammen.

– Som mange andre yrkesgrupper er lærerne ekstra belastet i disse dager. De er litt slitne. Nå skal mange av dem ha velfortjent ferie, sier Handal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært