Barneombudet vil hindre stans i barns rettsprosesser

Barneombud Inga Bejer Engh er bekymret over at barn må vente unødig lenge på saker som venter på å bli behandlet i rettsvesenet under koronakrisen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Barneombud Inga Bejer Engh er bekymret over at barn må vente unødig lenge på saker som venter på å bli behandlet i rettsvesenet under koronakrisen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barneombud Inga Bejer Engh skriver til Justisdepartementet om at saker som omhandler barn ikke må bli hengende i rettsvesenet på grunn av koronakrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et brev til Justisdepartementet før helgen skriver barneombudet at saker om omhandler barn må bli prioritert i rettsvesenet, skriver Dagsavisen.

– Vi vet at barn og unge har en vanskelig tid når de venter på en rettsprosess. Tid oppleves dessuten annerledes for barn enn for voksne. Dersom barn nå i disse tider må vente i mange måneder på saker som allerede har tatt lang tid å få opp for domstolene, er dette en stor belastning som vil prege livene deres i lang tid framover, sier hun til avisen.

Statssekretær i Justisdepartementet, Lars Jacob Hiim, sier at departementet er helt enig med Barneombudet. I Domstolsadministrasjonen er de klar over problemet. En egen gruppe er satt for å lage retningslinjer for gjennomføring av saker mens koronautbruddet pågår.

– Vi håper gjennom disse tiltakene at saksavviklingen skal ta seg opp, og at det skal bli en mer enhetlig håndtering av situasjonen fra domstolene, sier avdelingsdirektør Solveig Moen.