29 nyansatte politifolk skal kontrollere svenskegrensen

Det settes nå inn 29 ekstra politifolk for å kontrollere svenskegrensen, forteller politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt.
Det settes nå inn 29 ekstra politifolk for å kontrollere svenskegrensen, forteller politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innlandet politidistrikt ansetter midlertidig 29 ekstra politifolk for å hjelpe med å kontrollere grensen mot Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De midlertidige stillingene opprettes som del av regjeringens beredskapsstyrking for å håndtere coronakrisen, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

– De vil avlaste personellet vårt på grensen og bidra til at vi kan fortsette med kontrollen vi skal gjøre i disse tider, sier politimester Johan Brekke i Innlandet.

Han sier at de vil begynne i jobbene allerede i påsken, og er blant de 400 nye stillingene justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) torsdag 26. mars varslet at opprettes i forbindelse med coronakrisen.

– Dette skjer i flere faser, og først vil distrikter som er pålagt grenseoppgaver prioriteres. Det vil si Øst, Innlandet, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark politidistrikt, sa Mæland torsdag 26. mars.

De 400 stillingene har foreløpig inntil seks måneders varighet, men med mulighet til en forlengelse på ytterligere seks måneder.