Foreløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet

Sju av ti nordmenn oppgir uendret inntak av alkohol etter koronautbruddet, mens to av ti sier de drikker mindre enn før. En av ti drikker mer. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Sju av ti nordmenn oppgir uendret inntak av alkohol etter koronautbruddet, mens to av ti sier de drikker mindre enn før. En av ti drikker mer. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju av ti nordmenn oppgir uendret inntak av alkohol etter koronautbruddet, mens to av ti sier de drikker mindre enn før. En av ti drikker mer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da folk begynte å hamstre pappvin og sprit på Vinmonopolet, var det flere organisasjoner som ropte varsku om at hjemmekarantene, isolasjon og stress kunne føre til økt alkoholkonsum i befolkningen. En ny måling fra Norsk koronamonitor fra Opinion tyder imidlertid ikke på at folket har sklidd over i feriemodus – ennå.

Over 8.000 spurte har uttalt seg om alkoholkonsumet sitt nå sammenlignet med en normal uke før koronautbruddet.

73 prosent svarer at ting er som før.

Oslo er den landsdelen i Norge hvor flest har endret alkoholkonsumet etter koronautbruddet.

Den største reduksjonen i alkoholinntaket, er i husstander med én person. Dette var i utgangspunktet regnet som en gruppe med risiko for økt inntak, på grunn av isolasjon og ensomhet.