Russen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken

Fra landstreffet for russ 2018 i Kongeparken på Ålgård. Kongeparken kan ende med et samlet krav på mot 20 millioner kroner hvis billettkjøperne som ikke har godtatt kompensasjon i form av festivalpass slutter seg til massesøksmålet. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix
Fra landstreffet for russ 2018 i Kongeparken på Ålgård. Kongeparken kan ende med et samlet krav på mot 20 millioner kroner hvis billettkjøperne som ikke har godtatt kompensasjon i form av festivalpass slutter seg til massesøksmålet. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokatfirmaet Elden DA representerer russ 2020 som nå går til sak mot Landstreff Stavanger i Kongeparken for å få pengene sine tilbake for avlyst arrangement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ventet over 14.500 russ til Landstreff Stavanger i Kongeparken, som er ett av flere arrangementer som er avlyst på grunn av koronaviruset.

– Vi har vært i dialog med representanter fra russen i ettermiddag. Allerede nå stiller 500 seg bak et krav om tilbakebetaling. Det er nok til at vi kan kjøre i gang en rettslig prosess, sier advokat Svein Kjetil Lode Svendsen i Advokatfirmaet Elden DA til NRK.

Ifølge ham er jussen i saken «ganske grei».

– Russen har til sammen betalt inn noen titalls millioner kroner til et arrangement som det ikke blir noe av. Da har de krav på å få pengene tilbake.

Forbrukerrådet har ved flere anledninger påpekt det samme.

Lund Gruppen tilbød russen et festivalpass til et lite utvalg musikkfestivaler i år eller neste år eller to sesongkort i Kongeparken, noe rundt halvparten av russen skal ha akseptert, ifølge pressekontakt Aasmund Lund.

– Vi har ingen muligheter til å betale dette uten å gå konkurs, sier Lund.

Kongeparken kan ende med et samlet krav på mot 20 millioner kroner hvis resten av billettkjøperne slutter seg til massesøksmålet. Facebooksiden «Gi russen tilbake LS-pengene» har tirsdag kveld rundt 4.700 medlemmer, mange av dem foreldre.