Undersøkelse avslører økt usikkerhet i boligmarkedet

Det er en måling fra Prognosesenteret fra forrige uke som avslører at folk som skal kjøpe og selge bolig har en litt annen holdning enn for et halvt år siden. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Det er en måling fra Prognosesenteret fra forrige uke som avslører at folk som skal kjøpe og selge bolig har en litt annen holdning enn for et halvt år siden. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Andelen som vil kjøpe bolig før de selger den gamle er redusert fra 39 prosent i september til 25 prosent. Andelen som er usikre, er økt fra 11 til 23 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en måling fra Prognosesenteret fra forrige uke som avslører at folk som skal kjøpe og selge bolig har en litt annen holdning enn for et halvt år siden.

– Andelen som nå sier de vil kjøpe bolig før de selger er blitt kraftig redusert, sier senioranalytiker Carl Christian Mathisen i Prognosesenteret til Dagens Næringsliv.

Men selv om det er færre som vil ta sjansen på å kjøpe bolig før de selger den gamle, er andelen som vil selge først - som for å se hva de har å rutte med - kun økt fra 51 til 52 prosent i samme periode.

Andelen som sitter på gjerdet og er usikre på hva de ville ha gjort, har imidlertid doblet seg, fra 11 til 23 prosent.

Mathiesen kjenner igjen usikkerheten i markedet fra oljekrisen.

Målingen er gjennomført i tidsrommet 20.- 25. mars 2020 med et landsrepresentativt utvalg på 1.073 personer over 18 år.

Personvernpolicy