Tørre forhold og vind ga mange branner i helga

Det har vært meldt om mange gress- og terrengbranner i løpet av helgen i Sør-Norge. Brannvesenet maner til fortsatt forsiktighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har i helgen hatt mange utrykninger til brann i gress og skogsområder. Det er tørt ute, i helgen har det også vært en del vind så disse brannene kan spre seg svært fort. Derfor må alle være svært forsiktige om man fyrer bål eller bruker engangsgrill! Hilsen brannvesenet.

Slik lyder meldingen fra brannvesenet i Asker, Bærum og Oslo på Twitter søndag kveld, og de er ikke alene om å ha hatt mye å slukke i helga.

Brannvesenet i Østfold mottok stadig nye meldinger om branner flere steder langs Østfoldbanen i Fredrikstad og Sarpsborg, skrev Fredriksstad Blad , søndag. Der var det særlig gnister fra passerende tog som utløste lyngbranner flere steder langs sporene.

Aktuelt: Betydelig snøskredfare i Nord-Norge

Også brannvesenet i Agder meldte søndag om terrengbrann, som viste seg å være en udramatisk en, på Gleodden.

Før helgen oppfordret Rogaland brann og redning IKS i en pressemelding til å gjennomføre brannøvelser og tenke gjennom brannsikkerheten i hjemmet, nå som mange barn er hjemme store deler av døgnet.

– Uansett bør man øve på hva den enkelte skal gjøre dersom det begynner å brenne, sier branninspektør Rønnaug Holtermann.

Aktuelt: NVE ber kommunene forberede seg på flom

Personvernpolicy