Vedum vil granske beredskapen etter viruskrisen

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum vil ha svar på hvor godt Norge er forberedt på andre internasjonale kriser. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum vil ha svar på hvor godt Norge er forberedt på andre internasjonale kriser. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge var sårbart da coronaviruset traff landet, mener leder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet. Nå vil han gjennomgå den samlede beredskapen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så snart denne krisen roer seg, må vi gå gjennom situasjonen og sikre at totalberedskapen er på plass for det tilfelle at vi rammes på nytt, sier Vedum til VG.

Han mener det haster å få svar på om Norge har nok mat i tilfelle en internasjonal krise, om det finnes livsviktige legemidler og utstyr, om det er nok sykehussenger og om det finnes planer for kriseproduksjon dersom noen varer ikke kan importeres.

Vedums forslag om en kommisjon for å gjennomgå totalforsvaret av Norge ble stemt ned for to år siden. Nå vil Sp-lederen foreslå det på nytt, skriver VG.