Den maritime næringen tror ikke krisepakke vil hjelpe

Den maritime næringen ser ikke at regjeringens krisepakke hjelper. Her supplyskip opplag i Ålesund i 2017. Arkivfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Den maritime næringen ser ikke at regjeringens krisepakke hjelper. Her supplyskip opplag i Ålesund i 2017. Arkivfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Industri og offshorerederiet DOF mener krisepakkene fra regjeringen ikke er nok til å redde den kriserammede maritime næringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag la regjeringen fram forslag om en kontantstøtte til bedrifter som skal dekke en del av selskapenes faste utgifter.

Lars Gørvell-Dahll, bransjesjef for Maritim bransjeforening i Norsk Industri, mener en slik støtte er lurt, men ser ikke at det løser problemer i næringen

– De finansielle problemene vi løser innenlands i Norge er ikke det reelle problemet, det er kundene utenfor Norges grenser. Det er et spørsmål om hvor lenge de kan holde ut uten nye ordrer, sier han til Bergens Tidende.

Konsernsjef Mons Aase i offshorerederiet DOF sier at han så langt ikke kan se at tiltakene hjelper.

En rapport fra analysebyrået Menon konkluderer med at det blir en konkursbølge i norsk eksportnæring dersom koronakrisen fortsetter fram mot høsten. Det kan føre til 55.000 tapte arbeidsplasser.

Rapporten ble laget på oppdrag fra Eksportkreditt Norge, og sjef Otto Søberg er positiv til regjeringens pakke.

– Det er veldig mange eksportbedrifter som nå sliter med det finansielle, og de grepene som regjeringen nå tar er viktige og synes å være gode, sier Søberg til avisa.