Koronanyheter kan gi ny omtalerekord i norske medier

Koronaviruset ligger an til å bli den mest omtalte enkelthendelsen i norske medier noensinne. Her fra helse- og omsorgsminister Bent Høies (H) daglige pressekonferansen om håndteringen av koronasituasjonen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Koronaviruset ligger an til å bli den mest omtalte enkelthendelsen i norske medier noensinne. Her fra helse- og omsorgsminister Bent Høies (H) daglige pressekonferansen om håndteringen av koronasituasjonen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er til nå skrevet over 100.000 saker om koronaviruset. Medieovervåking- og analysebyrået Retriever mener omtalen av viruset kan overgå 22. juli-dekningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Retriever har gått gjennom redaksjonell omtale av koronaviruset i norske medier på nett og papir, i tillegg til omtalen hos de største kringkasterne på radio og TV siden 1. januar, skriver Aftenposten.

Opptellingen viser at viruset et omtalt i 137.253 saker på mindre enn tre måneder.

– Normalt blir det publisert mellom 7.000 og 8.000 oppslag i disse mediene totalt i løpet av ett døgn. Nå ser vi at det blir publisert like mange saker kun om koronaviruset på et døgn. Så det er massivt, sier daglig leder Guro Lindebjerg i Retriever til avisen.

Hvert sjette oppslag som er publisert i norske redaksjonelle medier i 2020 har handlet om koronaviruset, viser analysen.

Fram til i dag er det dekningen av 22. juli-terroren som er den mest omtalte nyhetssaken i norske medier siden 1945. Den saken ble omtalt i 150.000 artikler fram mot jul 2011.

– Og det var etter nesten et halvt år. Nå har vi rundet 130.000 oppslag på tre måneder, og dette er ennå ikke over, sier Lindebjerg.

Sarsviruset ble for øvrig omtalt 5.000 ganger i norske medier mellom februar 2003 og ut juli 2003, mens svineinfluensaen fra 2009 fikk 57.000 medieoppslag i Norge på ett år.