De rødgrønne blokkerer kriseforskrifter

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener regjeringens forslag til forskriftsendringer på utdanningsfeltet går for langt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener regjeringens forslag til forskriftsendringer på utdanningsfeltet går for langt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, Rødt og MDG har bestemt seg for å blokkere et sett forskriftsendringer på utdanningsfeltet under den nye coronaloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag fikk Stortinget oversendt et første sett med nye forskrifter fra regjeringen under coronaloven, som gir regjeringen vide fullmakter til å iverksette krisetiltak.

Alle slike kriseforskrifter kan blokkeres av et mindretall på en tredel av de folkevalgte på Stortinget, og den muligheten har Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, Rødt og MDG nå bestemt seg for å benytte seg av.

De fem partiene blokkerer et sett med forskriftsendringer på utdanningsfeltet, opplyses det i en pressemelding lørdag.

Begrunnelsen er at forskriftsendringene ikke er godt nok begrunnet.

– Vi gir grønt lys for noen av forskriftsendringene, men setter foten ned når det gjelder endringene innen utdanning. Her ber regjeringen om for vide fullmakter, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Han mener forskriftsendringene ville skapt unødvendig usikkerhet for skoler og universiteter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Coronaloven krever at de forskriftene som gis, er presise og godt begrunnede. Det er ikke tilfellet for forslagene på utdanningsområdet. Det foreslås altfor vide hjemler, istemmer Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad.

– Stortinget tar kontroll og sier nei. Forslagene vi stopper, går altfor langt, sier SV-leder Audun Lysbakken.