Seks nordmenn på koronafritt kontinent

Antarktis er det eneste kontinentet der koronaviruset ikke har spredt seg. Seks nordmenn skal overvintre på forskningsstasjonen Troll. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Antarktis er det eneste kontinentet der koronaviruset ikke har spredt seg. Seks nordmenn skal overvintre på forskningsstasjonen Troll. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Antarktis er det eneste kontinentet der covid-19-viruset ikke har spredt seg. På forskningsstasjonen Troll overvintrer seks ansatte fra Norsk Polarinstitutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stasjonen ligger 230 kilometer sør for iskanten, i rett linje sør for Cape Town i Sør-Afrika.

– Siste fly landet der 20. februar, og neste fly kommer ikke før i november. Mannskapene er koronafrie, og livet på Troll går sin gang, sier direktør Ole Arve Misund ved Norsk Polarinstitutt til Klassekampen.

På stasjonen på Jan Mayen i Norskehavet holder de seg også virusfrie. Der overvintrer fire ansatte ved Meteorologisk institutt og ti fra Forsvaret.

– Vi skulle bytte mannskap i begynnelsen av april, men dette er utsatt med 14 dager siden det nye mannskapet skal i to ukers karantene. Vi som er her nå er koronafrie, og vi har ikke hatt besøk som kunne bringe viruset hit, sier stasjonssjef Rune Leirvik til avisa.

Personvernpolicy