I natt stilles klokkene én time fram

Klokka 2 natt til søndag skal klokka stilles én time fram, altså til klokka 3. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Klokka 2 natt til søndag skal klokka stilles én time fram, altså til klokka 3. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 2 i natt går vi over til sommertid. Da stilles klokka mot nærmeste sommer, altså én time fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når vi stiller klokka fram, blir natta én time kortere. Vi kan heldigvis glede oss over lysere kvelder framover, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Det er hun som kan kalle seg tidsminister, ettersom hennes departement har ansvaret for Justervesenet. Vi stiller om til sommertid natt til siste søndag i mars fra klokken 2 til 3. Omstilling til vintertid skjer natt til den siste søndagen i oktober, da tilbake fra klokken 3 til 2.

EU-kommisjonen la i 2018 fram forslag om å avvikle ordningen med å stille klokka fram og tilbake, men foreløpig har det ikke skjedd. I dag er det kun Island i Europa som ikke stiller klokkene for sommer- eller vintertid.

– Jeg vet at det er mange som mener mye om å stille klokka. Skulle forslaget bli vedtatt i EU, blir det opp til hvert EU-land å bestemme om de ønsker å bruke sommertid eller vintertid som sin normaltid. Da må også Norge ta stilling til hva vi ønsker å gjøre, sier næringsministeren.