Historisk høy oppslutning om Trump

President Donald Trump har høyere oppslutning på meningsmåling enn noensinne, til tross for at mange mener at han for seint innså hvor farlig coronaviruset kunne være. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump har høyere oppslutning på meningsmåling enn noensinne, til tross for at mange mener at han for seint innså hvor farlig coronaviruset kunne være. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppslutningen om president Donald Trump er historisk høy i USA, selv om mange mener at han tidligere burde ha innsett hvor hardt coronaviruset ville ramme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA er nå globalt episenter for coronapandemien, og landets sykehus viser seg å være dårlig rustet til å ta imot de mange som blir syke av viruset. Landet har flest smittede i verden, og stadig flere dør.

58 prosent av de spurte i en meningsmåling utført for Washington Post og ABC News mener at presidenten reagerte for seint, men partiskillet er tydelig.

86 prosent av demokratene mener Trump burde ha innsett alvoret tidligere, mens 75 prosent av republikanerne mener at han fra første stund har gjort en god jobb.

På spørsmål om hvordan de generelt vurderer Trumps innsats som president, er 48 prosent fornøyd og 46 prosent misfornøyd.

Oppslutningen om Trump på denne målingen er dermed høyere en noensinne siden han overtok som president for drøyt tre år siden.