Hareide positiv til SVs postforslag

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) er positiv til SVs forslag om at Posten får nye arbeidsoppgaver, som levering av mat og medisiner til husstander i karantene og mennesker i risikogruppen for koronaviruset. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) er positiv til SVs forslag om at Posten får nye arbeidsoppgaver, som levering av mat og medisiner til husstander i karantene og mennesker i risikogruppen for koronaviruset. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) åpner for at Posten kan bli brukt til andre tjenester enn postlevering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SVs Arne Nævra foreslo forrige uke at Posten bør levere mat og medisiner til husstander i karantene og mennesker i risikogruppen.

– Jeg ser at Posten kan fylle en rolle i den situasjonen Norge nå er oppe i, skriver Hareide i sitt svar.

Han viser til at Posten selv er positiv og klar til å gjøre andre oppgaver enn det som er deres kjernevirksomhet, levering av post, pakker og gods, fortsetter Hareide.

– Husk at Postens bud er over hele landet, og kommer innom eller kjører forbi alle husstander nesten daglig. Her ligger et stort tjenestepotensial, sa SVs Arne Nævra til Dagsavisen forrige uke.

Samferdselsministerne minner om at det er flere selskaper som tilbyr hjemleveringstjenester av mat og pakker.

– Jeg vil i tiden fremover følge med på om situasjonen tilsier at det blir behov for at staten kjøper denne typen tjenester, skriver Hareide.