Jakten på smittevernutstyr driver prisene opp

Norske kommuner jaktet på munnbind og annet smittevernutstyr. Prisen har i flere tilfeller mangedoblet seg. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Norske kommuner jaktet på munnbind og annet smittevernutstyr. Prisen har i flere tilfeller mangedoblet seg. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske kommuner jakter på smittevernsutstyr, og en oversikt fra Helsedirektoratet viser at det trengs 1,8 millioner munnbind. Det sender prisen i taket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan si at vi har fått tilbud om munnbind som ligger 50 ganger høyere enn normalpris, sier kommunaldirektør Robert Rastad i Bergen til Bergens Tidende.

Han legger til at kommunen ikke slo til på det tilbudet.

Helse sør-øst, som koordinerer innkjøpene av smittevernutstyr og legemiddel i forbindelse med koronautbruddet, bekrefter prisøkningen, men sier det varierer hvor mye.

– Men som et eksempel har vi mottatt tilbud på munnbind som er ti ganger høyere enn de prisene vi til vanlig betaler, sier kommunikasjonsdirektør Gunn Kristin Sande i Helse sør-øst.

En oversikt fra Helsedirektoratet viser at kommunene trenger 1,8 millioner munnbind og 5,2 millioner hansker de kommende ukene, skriver VG.