3.365 personer i Norge bekreftet smittet med coronavirus

<p>Folkehelseinstituttet leverer daglige rapporter om coronasmitte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix</p>
Folkehelseinstituttet leverer daglige rapporter om coronasmitte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det er totalt meldt 3.365 personer med påvist covid-19 til meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene er oppdatert torsdag ettermiddag, rett etter at Folkehelseinstituttet (FHI) la ut sin dagsrapport, som er basert på MSIS-oppdateringen ved midnatt. Denne rapporten fortalte om 3.165 smittede.

Totalt 73.892 personer er rapportert testet for coronavirus, og i gjennomsnitt har 4 prosent testet positivt for covid-19, ifølge dagsrapporten.

Totalt har 93 personer med bekreftet SARS-CoV-2 vært innlagt på intensivenhet, ifølge FHI. Av disse ligger 68 personer for tiden på sykehus. Gjennomsnittsalderen er 59 år, og 75 prosent er menn. 48 prosent er registrert med en eller flere underliggende risikofaktorer, ifølge FHI. Helsedirektoratets tall viser at det er 266 pasienter innlagt med påvist covid-19.

FHI gikk torsdag over til å rapportere fra meldingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS), og tallene var forsinket fordi det tok tid å analysere dem.

14 coronarelaterte dødsfall er meldt til FHI per torsdag morgen, og gjennomsnittsalderen for de døde er 83 år.

Nesten halvparten (48 prosent) av dem med påvist covid-19 er smittet i Norge, mens 19 prosent er smittet i Østerrike. For 5 prosent er smittestedet ikke kjent, ifølge FHI-rapporten.

Personvernpolicy