Utleie av sykler og elsparkesykler blir forbudt i Trondheim

Kommunedirektøren i Trondheim ønsker forbud mot elsparkesykler og sykler. Det kommer fram i saksfremlegget som formannskapet skal ta stilling til torsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Kommunedirektøren i Trondheim ønsker forbud mot elsparkesykler og sykler. Det kommer fram i saksfremlegget som formannskapet skal ta stilling til torsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunedirektøren i Trondheim vil fory utleie av både elsparkesykler og sykler. Målet er hindre smitte av coronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ettersom saken er en hastesak vil formannskapet i Trondheim fatte vedtak på vegne av bystyret, skriver skriver Adresseavisen.

I første omgang skal forbudet gjelde til 31. april.

Dermed velger Trondheim en annen strategi enn Bergen, Oslo og Kristiansand der forbud ikke er vurdert. Her ble utsettingen av sparkesyklene fremskyndet.

I en vurdering skriver kommunedirektøren i Trondheim at dersom alternativet er å reise med en full buss, så fremstår sykler som et bedre alternativ da luftbåren dråpesmitte ansees som en større risiko enn indirekte smitte «forutsatt god håndhygiene.»

Men ifølge kommunedirektøren har det vært svært god plass på bussene i Trondheim etter at de statlige restriksjonene ble satt i verk.