Statsministeren frykter tyveriraid mot smittevernutstyr

EU har bedt om å få utsette de planlagte møtene med statsminister Erna Solberg i Brussel tirsdag. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
EU har bedt om å få utsette de planlagte møtene med statsminister Erna Solberg i Brussel tirsdag. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke si for mye om avtaler om leveranser av smittevernutstyr, av frykt for at noen skal stikke av med lasten.

– Vi må passe på at vi ikke sier for mye før vi er sikker på at vi har det her i Norge fordi det er så stor konkurranse. Noen kan overby oss eller stikke av med utstyr under lasting og lossing, sa Solberg under en direkteoverført «Folkets spørretime» på Facebook søndag ettermiddag.

Hun fikk en rekke spørsmål, blant annet om mangelen på smittevernutstyr.

Hun ble også spurt om det er aktuelt å sende ut Sivilforsvaret for å sikre at smittevernreglene blir overholdt der mange er ute og går tur på en gang. Solberg antyder at regjeringen vil vurdere å sende ut folk til å «organisere ting på de store turstedene». Hun oppfordrer folk til å komme seg ut for å få frisk luft, men anbefaler turer i nabolaget.

Hun presiserte for øvrig at hytteforbudet også gjelder hyttefolk på Sørlandet.

Solberg var åpen om at det er helt uvisst hvor lenge de strenge tiltakene vil være på plass.

– Det tror jeg ingen av oss vet. Vi kommer til å fortsette en stund til med strenge krav, svarte hun.

Statsministeren mener tiltakene er nødvendige selv om det går hardt utover økonomien og arbeidsplassene. Hun påpeker at det er viktige for å sikre at helsevesenet har nok kapasitet, ikke bare til å håndtere koronasyke, men også andre som trenger behandling.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært