Flere politikere klare til å jobbe i helsesektoren

Helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, Kjersti Toppe, er utdannet lege. Hun sier hun har vært borte fra yrket i mange år, men sier at hun vil bidra i helsesektoren hvis det blir nødvendig og hun er ønsket.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, Kjersti Toppe, er utdannet lege. Hun sier hun har vært borte fra yrket i mange år, men sier at hun vil bidra i helsesektoren hvis det blir nødvendig og hun er ønsket. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere politikere på Stortinget som har helsefaglig utdannelse, sier de er klare til å bidra dersom det blir nødvendig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis det begynner å røyne på, er jeg klar til å jobbe som lege igjen, sier Kjersti Toppe, stortingsrepresentant for Senterpartiet, til TV 2.

Toppe har blant annet vært kommunelege i Bergen og i Bremanger. Hun understreker at hun selvfølgelig vil overholde møteplikten i Stortinget, men sier at døgnet har 24 timer.

Helseutdannende som i dag ikke jobber i helsevesenet, er blitt bedt om å melde seg til tjeneste. Det er frykt for mangel på helsepersonell hvis et stort antall smittede blir lagt inn på sykehus.

Også andre politikere har vært inne på tanken om å bruke utdannelsen sin for å hjelpe, skriver TV 2. Blant andre Høyres Kristin Ørmen Johnsen, som er utdannet sykepleier, og Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani, som er utdannet radiograf.

Ørmen Johansen understreker at hvis hun melder seg til tjeneste, må det skje i samråd med Stortingets presidentskap.

Fredag sendte presidentskapet et brev til stortingsrepresentantene med helsefaglig utdannelse om at de ifølge Grunnloven plikter å sørge for at Stortinget er beslutningsdyktig.