Reiselivsnæringen håper flere legger ferien til Norge

Bryggen i Bergen før utenlandske statsborgere ble bedt om å dra hjem, butikker stengte og folk ble bedt om å holde seg hjemme som følge av koronaepidemien. Reiselivsnæringen håper koronakrisen fører til at folk reiser mer i eget land. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Bryggen i Bergen før utenlandske statsborgere ble bedt om å dra hjem, butikker stengte og folk ble bedt om å holde seg hjemme som følge av koronaepidemien. Reiselivsnæringen håper koronakrisen fører til at folk reiser mer i eget land. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Når det blir mulig å dra på ferie igjen, håper den hardt økonomisk rammede reiselivsnæringen at flere nordmenn velger å feriere i eget land.

– Vi trenger at vi som bor i Norge, hjelper og støtter der vi bor ved å gå på konsert og ta seg en natt på hotell, sier reiselivsdirektør i Bergen, Anders Nyland, til Bergens Tidende.

Om det blir mulig å dra på ferie til sommeren, er det ingen som vet. En undersøkelse Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende viser at over 60 prosent av de spurte bergenserne har endret eller vil endre ferieplanene sine.

– Jeg skjønner godt at folk svarer sånn. Folk vet ikke om de får reise til sommeren. Og hvis de drar, så vet de ikke hvor langt de kan dra. Da kjøper ikke folk dyre turer til utlandet, sier Nyland til avisen.

I fjor hadde Bergen 2,2 millioner gjestedøgn. Utenlandske gjester dekket opp 814.000 av disse hotellrommene, viser tall fra 2019.

Styreleder Terje Hansen i NHO Reiseliv Vest-Norge sier at han tror det blir vanskelig å erstatte alle utenlandske gjestedøgn med norske.

– Men jeg tror at dette kan føre til at folk reiser mer i sitt eget land, sier Hansen til BT.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært