Staten har inngått avtaler med flyselskapene

Fly fra SAS og Widerøe på Trondheim lufthavn. Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Fly fra SAS og Widerøe på Trondheim lufthavn. Illustrasjonsfoto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samferdselsdepartementet har inngått avtaler med SAS, Widerøe og Norwegian om et minimumstilbud for flyruter som skal opprettholdes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommersielle grunnlaget for en stor del av norsk passasjertrafikk har falt bort under koronautbruddet.

Avtalen innebærer blant annet at det skal være minimum seks daglige rundturer mellom Oslo og Trondheim, fem daglige rundturer mellom Oslo og henholdsvis Stavanger og Bergen.

I tillegg omfattes ruter mellom Oslo og Kristiansand, Haugesund, Ålesund, Molde, Kristiansund, Bodø, Evenes, Bardufoss og Tromsø, samt flygninger fra Tromsø til Longyearbyen og enkelte ruter mellom Trondheim, Bergen, Stavanger, Tromsø og Bodø.

Video: Milliardgaranti fra staten skal redde flyselskapene

Dessuten gjelder avtalen 14 rundturer per uke med Dash 8-fly, hovedsakelig fra Tromsø til byer i Finnmark, men også flyginger fra Oslo og Bergen til Florø og Ørsta/Volda. Samt mellom Kristiansand og Bergen.

– Velfungerende flyruter er viktig for næringslivet og flere samfunnsfunksjoner, som eksempelvis helse- og pasienttransport. Avtalene vi nå har inngått, gir et minimumstilbud for strekninger som det anses som samfunnskritisk å opprettholde, og hvor det midlertidig ikke er grunnlag for kommersiell drift, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF)