Avinor skal bygge ny lufthavn i Mo i Rana

Samferdselsdepartementet gir Avinor i oppdrag å overta den videre prosessen med bygging av en ny lufthavn i Mo i Rana. Avinor skal gi oppdraget prioritet. 

– Den nye lufthavnen vil gi folk og næringsliv et bedre transporttilbud og legge til rette for utvikling av reiseliv og annen næringsvirksomhet i regionen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding.

Som en del av oppfølgingen av Nasjonal transportplan har Samferdselsdepartementet, for å unngå utfordringer med statsstøtte- og anskaffelsesregelverket og forsinkelser, bestemt at Avinor skal overta den videre prosessen med byggingen av flyplassen.

Tidligere har departementet hatt dialog med Polarsirkelen Lufthavnutvikling (PLU) og Rana kommune.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært