Avinor har tapt en milliard i inntekter

Det er 17 år siden Avinor sist gikk med underskudd. De sier de kommer til ha et stort negativt resultat i år. Her fra Oslo lufthavn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Det er 17 år siden Avinor sist gikk med underskudd. De sier de kommer til ha et stort negativt resultat i år. Her fra Oslo lufthavn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Så langt i mars har Avinor et fall i omsetningen på 68 prosent sammenlignet med samme tid i fjor, og inntektsbortfallet har allerede passert en milliard kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mesteparten av fallet i omsetningen kommer fra forrige uke alene, skriver Dagens Næringsliv.

– Den kommersielle omsetningen har stupt ned i kjelleren, men i tillegg har regjeringen bestemt at vi ikke skal få avgifter fra flypassasjerer eller flyselskapene. Så vi har dermed ingen inntekt der heller. Vi snakker om milliardbeløp og sannsynligvis flere milliarder vi ikke kommer til å få i det hele tatt, sier Avinor-sjef Dag Falk-Petersen til avisen.

Passasjertrafikken falt med 43 prosent forrige uke, ifølge Avinor.

– Vi har allerede passert en milliard i inntektsbortfall, sier Falk-Petersen.

Han sier de vil gi innspill til sin eier, den norske stat, for å få noe av inntektsbortfallet fra avgifter kompensert. Uansett blir det ikke mulighet for overskudd i år.

I fjor fikk Avinor et resultat før skatt på 852 millioner kroner. Det er 17 år siden selskapet sist gikk med underskudd.

Falk-Petersen sier at selskapet har god likviditet og en finansiell styrke som de nå bruker.

Konsernet er i gang med å vurdere om de skal permittere noen av de totalt 3.000 ansatte.

Personvernpolicy