Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 20. mars.

To alvorlig skadd i voldshendelse

To personer er alvorlig skadd og behandles på sykehus etter et slagsmål på Torshov i Oslo natt til fredag. Fem personer var involvert i slagsmålet, der det ble brukt kniv og machete.

Tre menn i 20-årene er pågrepet i saken, og politiet sier flere av de involverte har vært involvert i lignende hendelser den siste måneden.

7.000 har ringt UDs hjelpetelefon

Mange nordmenn i utlandet vil hjem, men reiserestriksjoner og færre flyavganger skaper problemer. UDs publikumstelefon har fått mange tusen henvendelser.

Onsdag kveld hadde 7.000 norske statsborgere i utlandet ringt inn til Utenriksdepartementets (UD) operative senter, som også kalles publikumstelefonen, skriver NRK.

USA stenger grensene

Utenriksdepartementet i USA ber alle landets innbyggere returnere til hjemlandet eller være forberedt på å oppholde seg i utlandet på ubestemt tid.

Grensene til USA lukkes nå så tett at om kort tid ikke engang innbyggere får slippe inn. Det framgår av de siste reiserådene fra de amerikanske myndighetene, melder Financial Times.

Henrettelse i India

Fire menn som er dømt til døden for gjengvoldtekt og drap på en 23 år gammel student i India i 2012, er henrettet ved henging.

De fire straffedømte ble ifølge nyhetsbyrået DPA hengt etter at domstolen avviste forsvarernes siste forsøk på å få en benåding. Henrettelsene var de første hengningene i India siden 2013.

OL-ilden ankom Japan

OL-ilden ankom fredag Japan. Det skulle vært en stor begivenhet, men ble en nedtonet seremoni på en flybase, overskygget av tvil om det blir noe OL.

OL-ilden ble torsdag overlevert fra Hellas til Japan i en seremoni lukket for offentligheten og ankom arrangørlandet under lignende omstendigheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært