7.000 har ringt UDs hjelpetelefon

En kvinne dekker munnen mens soldater desinfiserer flyplassen i Barcelona. Nordmenn som vil hjem, bes om å reiseregistrere seg på UD sine nettsider, følge smittevernreglene i landet de er i og ta kontakt med forsikringsselskapet. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix
En kvinne dekker munnen mens soldater desinfiserer flyplassen i Barcelona. Nordmenn som vil hjem, bes om å reiseregistrere seg på UD sine nettsider, følge smittevernreglene i landet de er i og ta kontakt med forsikringsselskapet. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mange nordmenn i utlandet vil hjem, men reiserestriksjoner og færre flyavganger skaper problemer. UDs publikumstelefon har fått mange tusen henvendelser.

Onsdag kveld hadde 7.000 norske statsborgere i utlandet ringt inn til Utenriksdepartementets (UD) operative senter, som også kalles publikumstelefonen, skriver NRK.

Pressevakt Vera Helstrøm i UD sier at det har vært en kraftig økning i antall personer som har registrert seg etter at de gikk ut med nye reiseråd.

Helstrøm råder alle nordmenn som ønsker å komme seg hjem, om å registrere seg på reiseregistrering.no og følge nasjonale råd og påbud om smittevern i landet de er i. Ved særskilt behov må de ta kontakt med UDs publikumstelefon eller med nærmeste skandinaviske ambassade, skriver NRK.

UD råder også nordmenn til å ta kontakt sitt reiseforsikringsselskap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært