Økt vakthold ved kirker etter at Sel kirke ble forsøkt påtent

Det er satt inn vakthold og forhøyet beredskap rundt flere av kirkene i Nord-Gudbrandsdal etter at Sel kirke ble forsøkt påtent, opplyser Hamar bispedømme.

Sel kirke ved Otta ble natt til torsdag forsøkt påtent, ifølge politiet. En vindusrute ble knust, og politiet har gjort funn på stedet som tyder på ildspåsettelse.

Biskop Solveig Fiske i Hamar bispedømme sier i en epost til NTB at hendelsen forsterker det som allerede er en belastende situasjon med koronaviruset i Sel kommune.

– Jeg tenker på folket i Sel som opplever at den utryggheten som en allerede lever med, nå blir forsterket, sier biskopen.

Biskopen sier politiets raske innsats for å oppklare hendelsen skaper trygghet i lokalsamfunnet.

Undersøker sammenheng

Politiet undersøker om det er likheter mellom brannen i Dombås kirke og skadeverket på Sel kirke. Natt til 20. februar begynte det å brenne i Dombås kirke, og politiet mener brannen var påsatt.

Brannen varte i flere timer før brannmannskapene fikk kontroll. Kirkebygget fikk store skader, og et nytt kirkeorgel til rundt 4 millioner kroner ble totalskadd.

Det er en halvtimes kjøretur fra Dombås til Sel. Sel kirke er en korskirke fra 1742 i Sel kommune i Innlandet.

Ønsker tips

Kirken ligger 5 kilometer nord for Otta sentrum. Politiet fikk melding om saken klokken 2.02 natt til torsdag. De ønsker tips om noen har gjort observasjoner i området i løpet av natten.

– Området er avsperret, og det gjennomføres blant annet tekniske undersøkelser. Kripos er varslet. Politiet har ingen mistenkte i saken, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om hendelsen ettersom de fortsatt venter på kriminalteknikere.

– Politiet har ikke vært inne i kirken ennå, opplyste lensmann Erik Trønnes i Nord-Gudbrandsdal lensmannsdistrikt til NTB klokken 10.15.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært