Arbeidstilsynet fornøyd med Lan Marie Bergs opprydding

<p>Arbeidstilsynet er godt fornøyd med Lan Marie Bergs opprydding i Energigjenvinningsetaten i Oslo.</p><p></p>
Arbeidstilsynet er godt fornøyd med Lan Marie Bergs opprydding i Energigjenvinningsetaten i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Arbeidstilsynet er ferdig med sitt tilsyn av Energigjenvinningsetaten i Oslo. De frafaller alle pålegg knyttet til brudd på arbeidsmiljøloven.

De ber likevel Energigjenvinningsetaten og ansvarlig byråd Lan Marie Berg rydde opp i garderobene til etaten, skriver Dagsavisen.

– Etaten er også godt i gang med å utbedre garderobefasilitetene ved avfallsgjenvinningsanlegget på Haraldrud, slik Arbeidstilsynet har bedt om, sier Arild Hermstad (MDG) til NTB.

Han vikarierer som miljøbyråd mens Berg er i foreldrepermisjon.

I oktober i fjor avdekket selskapet PwC at arbeidsmiljøloven var brutt 807 ganger i Energigjenvinningsetaten siden 2017. Det førte til at Arbeidstilsynet satte i gang tilsyn av etaten og Berg.

De er altså fornøyd med Bergs opprydding i etaten og legger derfor saken bort.

– Arbeidstilsynet har droppet alle de varslede påleggene knyttet til arbeidstidsbrudd. Det fortjener alle de som har jobbet med å rydde opp i Renovasjons- og gjenvinningsetaten stor honnør for, sier Hermstad.

Renovasjons- og gjenvinningsetaten er et resultat av at Energigjenvinningsetaten og Renovasjonsetaten ble slått sammen ved nyttår.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært