Selskaper vurderer å droppe utbytte

<p>Equinor vurderer både utbytte og tilbakekjøp av aksjer, mens Hydro og Kongsberggruppen venter og ser om coronakrisen gjør at de dropper utbetalingene.</p><p></p>
Equinor vurderer både utbytte og tilbakekjøp av aksjer, mens Hydro og Kongsberggruppen venter og ser om coronakrisen gjør at de dropper utbetalingene. Foto: Terje Pedersen / NPK

De første børsnoterte selskapene holder tilbake planlagte utbytter, og flere ber nå råd om hvordan de kan droppe utbyttet.

– Det ene var et stort og velfungerende selskap. Men nå er det så vanskelig å se hvor det bærer hen, og da er det skummelt å dele ut utbytte som en pleier, sier advokat Hedvig Bugge Reiersen i Wikborg Rein til Dagens Næringsliv.

Hotellkjeden Scandic er blant selskapene som dropper et planlagt utbytte på 380 millioner svenske kroner. Treningssenterkjeden Sats, oppdrettsselskapet Salmar og IT-selskapet Atea kutter også utbetalingene.

Finanstilsynet har oppfordret banker og forsikringsselskaper til å revurdere utbetalingen av utbytte for å ha penger på bok i den kommende økonomiske krisen i norsk og internasjonal økonomi. DNB sier til avisen at styret i banken skal vurdere det.

Equinor vurderer både utbytte og tilbakekjøp av aksjer, mens Hydro og Kongsberggruppen venter og ser om coronakrisen gjør at de dropper utbetalingene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært