Dette skjedde i natt

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 17. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karantene for 60 fengselsansatte

60 ansatte i Kriminalomsorgen sørvest, som inkluderer Rogaland og Agder, er i karantene. Det har ført til at fengslene er nødt til å løslate innsatte med kortere dommer før tiden.

Kriminalomsorgen forteller om en prekær situasjon og at vikarer under etatsutdanning blir hentet inn for å bedre situasjonen.

Børsuro i Asia

Nikkei-indeksen åpnet ned 3 prosent da børsene i Japan åpnet tirsdag og fulgte den globale trenden med virusfrykt og markedsnedgang, men hentet seg inn igjen i løpet av dagen.

Nikkei la etter hvert på seg 0,7 prosent, mens Hongkong var opp 0,9 prosent. Aksjene steg også på børsene i Thailand og Australia, men falt i andre markeder.

Smitteforsker tror restriksjonene varer

Effekten av koronatiltakene vil først bli synlige om tidligst to uker, sier smitteforsker Arnoldo Frigessi. Han spår restriksjoner i to måneder.

– Det er veldig viktig å ikke miste motet, selv om effekten ikke ser så stor ut om to uker. Resultatene kommer ikke til å se fantastiske ut. Men det er viktig å huske at det sannsynligvis hadde vært mye verre uten restriksjonene, sier Frigessi til Klassekampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nominasjonsvalg utsatt

Den republikanske guvernøren Mike DeWine beordrer at avstemningen til nominasjonsvalget i Ohio tirsdag utsettes av hensyn til folks helse.

Han fikk først nei da han ba domstolen utsette valget i delstaten til juni på grunn av koronaviruset. Nominasjonsvalgene tirsdag for Demokratene og Republikanerne i Illinois og Florida kommer imidlertid til å gå som planlagt.

Uefa avlyser hotellrom i EM-by

Et hotell i København, en av vertsbyene for fotball-EM i år, var nesten fullbooket av Uefa. Nå er alle rommene avbestilt, skriver avisen BT.

Det europeiske fotballforbundet skal reservert omkring 80 prosent av København-hotellets kapasitet for sine representanter. Tirsdag diskuterer forbundet om EM lar seg gjennomføre.