Veterinærer blir bedt om å tilby utstyr til coronasyke

Utstyr som veterinærer bruker i sitt daglige virke, kan også brukes i helsetjenesten. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Utstyr som veterinærer bruker i sitt daglige virke, kan også brukes i helsetjenesten. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alt fra engangshansker til respiratorer blir veterinærer bedt om å gjøre tilgjengelig, slik at det kan brukes til å behandle coronasyke mennesker.

Alle veterinærer som er medlem av Veterinærforeningen, bes om å kontakte administrasjonen i kommunen de tilhører for å tilby hjelp, og å informere hva slags kompetanse og utstyr de har tilgjengelig, skriver Nationen.

– Hansker, frakker, desinfiserende middel som veterinærene har på klinikken eller i bilen, er det samme som blir brukt i helsevesenet. Smådyrklinikker kan ha respiratorer og oksygengeneratorer som også kan brukes i humanmedisin, sier president Torill Moseng i Den norske veterinærforening til avisen.

Ennå har ikke Moseng fått beskjed om at det er akutt veterinærmangel noe sted i landet som følge av coronasmitten.

Veterinærene er blant yrkesgruppene som har en samfunnskritisk funksjon under epidemien fordi de er med på å sikre matforsyning. De skal både sørge for god dyrevelferd og trygg, smittefri mat, skriver Nationen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden