Mæland vil ansette 300 til 400 ekstra politifolk

Video: Justisminister Monica Mæland ber Politidirekoratet om styrke sin bemanning. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisminister Monica Mæland (H) ber Politidirektoratet om å ansette 300–400 ekstra politifolk for å styrke bemanningen i tilknytning til koronautbruddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nødvendig fordi mange er syke eller sitter i karantene, samtidig som samfunnet er avhengig av at det gjøres en ekstra innsats, redegjorde hun for på en digital pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Vi befinner oss nå i en situasjon som stiller samfunnet på ekstraordinære prøver. Det gjelder også politiet. Flere ansatte i politiet er nå i karantene, samtidig som etaten må håndtere svært viktige oppgaver, sier Mæland.

Samleside: Her får du siste nytt om corona-krisen

Hun ga derfor politidirektøren beskjed om å starte arbeidet med å ansette ferdigutdannede politifolk. De vil bli ansatt i en periode på seks måneder, med mulighet til å utvide dette til tolv måneder ved behov. Det vil også kunne bli ansatt flere dersom denne runden ikke er nok.

Se hele pressekonferansen der Monica Mæland orienterer om coronasituasjonen:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ber kommunene ikke være for strenge med grensekryssing

De siste dagene har mange kommuner satt i verk ekstra tiltak for å bekjempe smittespredning av koronaviruset. Noen har tatt til orde for å stenge innreise for ulike grupper.

Mæland understreker at det er veldig bra at kommunene tar ansvar.

– Samtidig er det viktig at de tar høyde for at folk må bevege seg over kommunegrensen for å få gjort jobben sin, sa hun, og viste til personer med samfunnskritiske oppgaver innen kraftforsyning, maritim sektor eller norsk sokkel.

– Det er viktig at kommunenes tiltak som restriksjoner på innreise, ikke bidrar til å forhindre dette, sa Mæland på en digital pressekonferanse mandag.