Riksadvokaten fastslår store bøter for karantenebrudd

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud har sendt politiet og påtalemyndigheten retningslinjer for hvordan karantenebrudd skal håndteres. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud har sendt politiet og påtalemyndigheten retningslinjer for hvordan karantenebrudd skal håndteres. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brudd på karantenereglene skal straffes med store bøter. Bryter man hjemmekarantenen, blir normalstraffen 20.000 kroner i bot.

I et rundskriv opplyser Riksadvokaten at normalstraffen for brudd på hjemmekarantene og isolasjon normalt skal straffes med 20.000 kroner i bot. Den subsidiære straffen er fengsel i 15 dager.

Folk som bruker forbudet mot å være på fritidseiendom i en annen kommune, risikerer normalt 15.000 kroner i bot, subsidiært ti dager i fengsel.

– Pålegget til politiet og påtalemyndigheten er at de må behandle slike lovbrudd med det alvor og den prioritet situasjonen krever. Riksadvokaten understreker at formålet med de reaktive tiltakene er å bidra til redusert smitterisiko og smittetakt, skriver Riksadvokaten på sitt nettsted.

Samleside: Her får du siste nytt om corona-krisen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden