Storm i nord fører til store problemer for trafikken

E6 ved Djupvik i Troms mandag ettermiddag. Det er sendt ut farevarsel om kuling og sterk storm i Nordland, Troms og Finnmark. Folk oppfordres til å holde seg inne.
E6 ved Djupvik i Troms mandag ettermiddag. Det er sendt ut farevarsel om kuling og sterk storm i Nordland, Troms og Finnmark. Folk oppfordres til å holde seg inne. Foto: Statens Vegvesen / NTB scanpix

Det er sendt ut farevarsel om kuling og sterk storm i Nordland, Troms og Finnmark. Enorme snømengder kombinert med vind skaper store problemer.

Både meteorologene og Vegvesenet ber folk om å la være å gå ut. Nesten hele landsdelen vil merke voldsomt uvær, først i Nordland og Troms. Veier stenges, og flyruter er innstilt, melder NRK.

En rekke fylkesveier langs kysten av Finnmark er stengt eller kolonnekjørt, inkludert E6 Sennalandet og Kvænangsfjellet. Flere strekninger blir trolig stengt på grunn av været. Det samme gjelder flere ferjestrekninger, blant annet i Øksfjord.

Det er enorme snømengder i kombinasjon med tøffe værforhold som fører til stengte veier, opplyser Statens vegvesen:

– Spesielt Troms og Finnmark får svært vanskelige kjøreforhold og mange stengte veier, sier seksjonssjef Arnmod Bjørnstad i Statens vegvesen, Vegtrafikksentralen Nord.

Han ber alle følge med på vær- og kjøremeldinger.

På Finnmarkskysten er det dessuten stor snøskredfare, faregrad fire. Snøskredene kan bli store og nå ned til skredutsatte veier og bebyggelse, ifølge varsom.no.

I andre deler av Finnmark og i store deler av Troms og Nordland gir kraftig vind og snø betydelig skredfare.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden