Over 1.000 sykehusansatte i Oslo i karantene

Fredag opplyste Oslo universitetssykehus at litt over 600 ansatte var i karantene. Søndag opplyste sykehuset at over 1.000 personer er satt i karantene, en økning på over 400 personer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Fredag opplyste Oslo universitetssykehus at litt over 600 ansatte var i karantene. Søndag opplyste sykehuset at over 1.000 personer er satt i karantene, en økning på over 400 personer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

1.081 ansatte ved Oslo universitetssykehus er i karantene på grunn av enten nærkontakt med en koronasmittet eller reise i utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver sykehuset i en pressemelding søndag.

Det betyr at siden fredag har over 400 ansatte ved Oslo universitetssykehus, som omfatter Aker sykehus, Rikshospitalet, Radiumhospitalet og Ullevål sykehus, blitt satt i karantene. Da opplyste sykehuset at litt over 600 ansatte var i karantene.

Totalt jobber om lag 23.000 personer ved sykehuset.

14 ansatte ved sykehuset er smittet.

– Det store antallet ansatte i karantene utgjør en stor utfordring for driften av sykehuset og vår evne til å yte forsvarlig helsehjelp. Vi må regne med at antallet ansatte som er smittet eller i karantene, vil stige, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth.