Statsministeren holder pressekonferanse for barn

Statsminister Erna Solberg holder pressekonferanse for barn mandag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg holder pressekonferanse for barn mandag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mandag holder statsminister Erna Solberg (H), barneminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og kunnskapsminister Guri Melby (V) en egen pressekonferanse for barn.

– Jeg vet at det er mange som nå har spørsmål om viruset og sykdommen covid-19, ikke minst det at skolene er stengte og at fritidsaktivitetene har stoppet opp, sier Solberg i en video på sin facebookside.

Alle skoler og barnehager i Norge er stengte etter at regjeringen har innført de strengeste restriksjonene i landet i fredstid. Også andre arrangementer og aktiviteter er inntil videre stanset.

– Kanskje føler du at du er litt redd og har litt mange spørsmål? Derfor synes jeg det er fint å ha en pressekonferanse for barn slik at vi kan svare på alle spørsmålene, sier Solberg.

Les også: Forebygg coronasmitte: Slik vasker og spriter du hendene riktig

Det er regjeringen som arrangerer pressekonferansen i samarbeid med NRK Supernytt og Aftenposten Junior. Der vil Solberg, Ropstad og Melby svare på spørsmål innsendt til de to redaksjonene.

Pressekonferansen holdes mandag klokken 10.30.

– Jeg gleder meg til å kunne svare på spørsmålene, avslutter Solberg i videoen.

Helsedirektoratet med virusvideo for barn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden