Dette skjer i dag

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 15. mars.

Forhandlinger om krisepakken fortsetter

Finanskomiteen på Stortinget fortsetter forhandlingen om regjeringens krisepakke for å møte konsekvensene av koronautbruddet i Norge.

Flere opposisjonspartier og partene i arbeidslivet har offentlig kritisert pakken og sagt den er for liten til å ha ønsket effekt.

Lokalvalg i Frankrike

Selv om skoler, butikker og kafeer stenges på grunn av koronakrisen i Frankrike, avholdes første runde av lokalvalgene, både i Paris og rundt om i landet.

De ses på som en viktig temperaturmåler på tilliten til president Emmanuel Macrons parti LREM. I Paris står kampen om ordførervervet mellom tre kvinner.

Polen stenger grensene for utlendinger

Polens grenser stenges for utlendinger, og både internasjonale tog- og flyforbindelser blir suspendert fra søndag Grensene stenges i første omgang i ti dager fra førstkommende søndag, men omfatter ikke varer, uttalte landets statsminister Mateusz Morawiecki lørdag.

Søndag stenger også Russland grensen til Norge på grunn av virusutbruddet.

Australia innfører karantene

Reisende til Australia må fra i dag gå i 14 dagers selv-isolering som et ledd i forberedelsene landets myndigheter gjør for å møte økningen i spredningen av koronaviruset.

Statsminister Scott Morrison sier søndag at påbudet gjelder alle tilreisende til flyplasser og cruisehavner som ikke er australske statsborgere.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden